Cheyenne
Full-stack Developer
“Hier werk je aan moderne technieken en impactvolle code”
“Hier werk je aan moderne technieken en impactvolle code”
Sinds 1 april 2023 versterkt Cheyenne het scrumteam Wegenwacht Service. Als enige full-stack developer. En als enige vrouwelijke techneut. “De developers zijn toch vaak mannen, al zijn er bij Data, Digital en IT, waar mijn team bij hoort, wel veel vrouwelijke frontend’ers.” Niet dat het haar trouwens veel uitmaakt, Cheyenne is vooral blij dat de ANWB qua technieken goed aansluit bij haar ervaring én haar ambities.
“Sommige mensen zeiden tegen mij: ‘waarom ga je bij de ANWB werken, dat is toch oud en stoffig?’”, vertelt Cheyenne. “Maar het is hier moderner dan in andere organisaties waar ik heb gewerkt. Zo werkt mijn team met Java 17, de hoogste LTS-versie. Ook kan ik hier veel leren, bijvoorbeeld over AWS en cloud. En als developers komen we regelmatig samen om te discussiëren over nieuwe technieken.” Haar manager koppelde Cheyenne bovendien aan een senior developer. “Die geeft me tips over welke richtingen interessant zijn om me verder in te ontwikkelen.”
Met haar team is ze verantwoordelijk voor het beheren van de webpagina’s waar leden hun Wegenwachtpakket kunnen inzien of wijzigen. Belangrijke pagina’s met formulieren en een keuzehulptool, die door veel mensen worden bezocht. “Het motiveert om ergens aan te werken waar honderdduizenden mensen gebruik van maken”, zegt Cheyenne. “Of als we vanaf nul een applicatie bouwen die zoveel mensen verder helpt.”
Cheyennes werkdagen zijn afwisselend. Van een kantoordag met veel meetings tot een dag thuiswerken in volledige focus. Heerlijk vindt ze dat. Collega’s reviewen altijd elkaars code. En dan is er ook nog de mogelijkheid om in duo’s te programmeren: pair programming. “Geen verplichting, maar gewoon als je het leuk vindt. Ik vind het wel gezellig, zo leer je ook weer van elkaar.” Het is typerend voor de ANWB, vindt Cheyenne. “Je krijgt veel vrijheid om te werken op de manier die je zelf fijn vindt. Zo is het ook prima om buiten de spits te reizen en je werktijden daarop aan te passen. Wij als ANWB’ers kunnen natuurlijk niet bijdragen aan het fileprobleem”, lacht ze.
Hoewel Cheyenne pas kort bij de ANWB werkt, heeft ze al ontdekt hoeveel er mogelijk is. “Ik heb bijvoorbeeld aangegeven dat ik meer backend wil gaan doen. Mijn manager nam dat meteen serieus en is met mij mee gaan kijken hoe we dat kunnen regelen. Nu ben ik bezig met een cursus voor een volgende Java-certificering. Switchen naar een ander team kan in de toekomst ook nog. Genoeg te ontwikkelen!”