Interview met Lian van Poortvliet over Stages bij ICT

Lian van Poortvliet (53), ICT Manager

ANWB bouwt meer apps dan welk ander Nederlands bedrijf

Hoe ziet jouw dag er uit vandaag?

Vanmorgen ben ik om 7:30 uur begonnen met een conference call om te praten over een storing die we hebben gehad. Om 9:00 uur heb ik een stand up over de invoering van de virtuele werkplek bij de ANWB. Daarna volgen nog twee stand up meetings met technisch projectleiders. ’s Morgens komen we altijd bij elkaar om even te praten over wat er gisteren is gebeurd en wat we gaan doen om het morgen nog beter te laten draaien. Vanmiddag heb ik managementtaken en de dag eindigt met een borrel.

Lekker dynamisch.

Bij de ANWB weet je nooit hoe je dag er precies uit gaat zien: we zijn een operationele afdeling en geven 24/7 ondersteuning. Alarmcentrale en Wegenwacht slapen nooit. Veel van onze ict’ers hebben piketdienst omdat we ook ’s nachts bij een acuut probleem opgeroepen kunnen worden.

ANWB is gekozen tot een van de top drie ICT-werkgevers van Nederland. Blij?

Meer verrast. We wisten niet eens dat we meededen in deze competitie. Ik denk wel dat onze plek in deze competitie terecht is. We zijn een heel divers bedrijf en dus is onze ICT heel divers. Dat biedt veel kansen. We werken aan nieuwe dingen zoals het bouwen van een nieuw communicatieplatform en het inrichten van virtuele werkplekken. ANWB bouwt meer apps dan welk ander Nederlands bedrijf. Voor de Alarmcentrale ontwikkelen we een nieuw dossiermanagementsysteem. En ondertussen starten we een big data-project.

En…

We gaan naar zelfrijdende auto’s. Gebruiken voor de communicatie steeds meer connected car platformen. Daarnaast digitaliseren we de communicatie met leden en partners en is de digitalisering van bestaande producten en dienstverlening een ‘big’ issue. Het gaat hard….

Die prijs is goede reclame. Dan zal het storm lopen met ICT-talent dat een stage zoekt?

Nou wij moeten ook ons best doen om het juiste talent aan ons te binden. We zijn vorig jaar gestart met stageteams in de ICT-organisatie en dat betekent onder andere dat we bij een aanvraag onmiddellijk kunnen aangeven wat we aan stage-opdrachten te bieden hebben. Nu staan er meerdere opdrachten open. Het aanbod varieert: meewerkstages, onderzoekstages en afstudeeronderzoeken. Op dit moment hebben we binnen ANWB Projecten & ICT drie stagiaires aan het werk.

Als je potentiele stagiaires voor het eerst spreekt, wat hoor je dan?

Studenten zijn vaak verrast door de diversiteit en de omvang van de ICT-discipline bij ANWB. Heel veel jonge ICT-ers beseffen niet dat ANWB zo snel digitaliseert en dat ICT de motor is achter het gros van de vernieuwing waar we mee bezig zijn.Vaak komen studenten via een netwerkcontact, bijvoorbeeld een familielid dat bij ons werkt, bij de ANWB binnen. Dat is mooi. Tegelijkertijd willen we ook heel graag mensen hebben die van buiten ons normale netwerk komen. Omdat je toch mensen wil die helemaal niks van de organisatie weten: die kijken anders.

Jullie hebben toch ook een eigen IT-academy?

Klopt. Die is bedoeld voor onze IT’ers. Via de academy krijgen ze tijd, ruimte en handvatten om meer te leren en te experimenteren. Daarnaast biedt de academy een platform om een persoonlijk leerplan samen te stellen. Dan kan je leren in jouw tempo en op jouw manier. Persoonlijker kan het niet.

Dus: ruim baan voor ICT-talent?

Ik denk het wel. Talent wordt hier gekoesterd. Als je goed bent, krijg je veel mogelijkheden. Je komt niet in een gespreid bedje, je moet zelf ook open staan voor kansen en die willen grijpen. Als dat je grondhouding is, is er ontzettend veel mogelijk bij ANWB. Een leuk verhaal: een stagiaire heeft een tijdelijk contract gekregen om zijn onderzoek naar de wenselijkheid van een medewerkersapp, door te zetten naar de realisatie van die app. Op deze manier proberen we talent ook te binden aan onze organisatie.

ANWB wil studenten hebben: wat is jouw droomprofiel?

We zijn op zoek naar een ander soort student. Eentje die met vernieuwende ideeën komt. De kracht zit ‘m in de mix: talent dat ons kent en daarom bij ons wil komen en talent dat nog niks met de organisatie heeft maar gewoon steengoed is in ICT.

Wie is je favoriete stagiair?

Richard. Een IT-student van de Haagse Hogeschool. Wat ik heel grappig vind, is dat we hebben getwijfeld bij zijn sollicitatie om hem echt een klus te geven. Hij kwam voorzichtig over. Eenmaal aan het werk blijkt hij een geweldige proactieve professional. Ik zou hem zo de boardroom insturen.

Kan hij even aan de telefoon komen?

Hij is net even weggelopen. Maar iedereen mag hem bellen. We hebben hem na zijn stage een tijdelijk contract gegeven omdat hij wat extra tijd heeft. Als hij zijn studie heeft afgerond, is hij meer dan welkom om terug te komen.

Wanneer pas je als mens bij de ANWB?

De nieuwe ANWB-mensch (lacht) die we zoeken is breed inzetbaar, die neemt regie over z’n eigen carrière en denkt niet in hokjes. Die is proactief en kan zijn weg vinden in een complexe en snel veranderende organisatie. Wij zijn tien bedrijven in een. Dat betekent dat je als IT-er ook tien verschillende klanten moet kunnen bedienen. Dat vraagt flexibiliteit. Mijn baas vindt het ook belangrijk dat we mensen verbinden die een passie hebben voor ICT. Ik vind passie voor mensen ook heel essentieel….

ICT is van betekenis.

Steeds meer. ANWB is een essentiële organisatie en ICT speelt een essentiële rol We zijn van levensbelang. Voor onze leden en voor de ANWB.